Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chia tohumlu puding yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Kinoa: Protein ve magnezyum bakımından zengin olan kinoa, hafif fındıksı bir aromaya sahiptir 1. Özellikle çorbalarda, salatalarda ve güveç yemeklerinde chia tohumu yerine kullanılabilir 1.
- Susam Tohumu: Kalsiyum ve demir bakımından zengin olan susam tohumu, chia tohumu ile benzer büyüklüktedir 1. Salatalar, yoğurt ve smoothie'lerde chia yerine kullanılabilir 1.
- Psyllium Kabuğu: Lif bakımından zengin olan bu kabuklar, suyla karıştırıldığında jel kıvamına gelir 1. Smoothie, çorba, sos ve fırınlanmış yemeklerde chia tohumu yerine kullanılabilir 1.
- Buğday Tohumu: E vitamini ve magnezyum bakımından zengin olan buğday tohumu, yoğurt ve smoothie gibi çeşitli tariflerde chia tohumu yerine kullanılabilir 1.
- Haşhaş Tohumu: Hem tadı hem de dokusuyla salata sosları, hamur işleri, kekler ve kurabiyelerde chia tohumu yerine kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: