Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chia tohumlu puding yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır:
- Keten Tohumu: Lif, protein ve omega 3 bakımından zengin olan keten tohumu, puding yapımında chia tohumunun yerine geçebilir 1.
- Kinoa: Protein ve magnezyum açısından yüksek olan kinoa, puding ve diğer yemeklerde kullanılabilir 1.
- Susam Tohumu: Kalsiyum ve demir bakımından zengin olan susam tohumu, puding ve diğer tatlılarda chia tohumu gibi kullanılabilir 1.
- Psyllium Kabuğu: Lif bakımından zengin olan psyllium kabukları, puding ve diğer tariflerde jel kıvamına gelerek chia tohumunun işlevini yerine getirir 1.
- Yulaf Kepeği: İyi bir lif oranına sahip olan yulaf kepeği, özellikle köfte ve enerji bar yapımında tercih edilir 1.
Ayrıca, muzlu veya kakaolu vegan puding gibi chia tohumu içermeyen puding tarifleri de alternatif olarak değerlendirilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: