Cheddar Peynirli Burger Tarifi için gerekli malzemeler: 400 gr tavuk göğüs eti; 300 gr kemiksiz tavuk but; 1 rendelenmiş soğan; 2 diş ezilmiş sarımsak; 1 çay bardağı galeta unu; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik, tuz, karabiber; 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz; 200 gr cheddar peyniri; Kıvırcık marul, 1 soğan, 2 domates; Mayonez, ketçap; 6 hamburger ekmeği. Yapılışı: 1. Tavuk eti ve but etini mutfak robotunda iyice çekin. 2. Kıymaları derin bir kaba alıp tüm malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. 3. Hamburger köftesi büyüklüğünde şekil verin ve mısır gevreğine bulayın. 4. Tepsiye yağlı kağıt serin ve burger köftelerini tepsiye dizin. 5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. 6. Fırından çıkarmaya yakın köftelerin üzerine cheddar peynirlerini yerleştirin. 7. Hamburger ekmeklerini tost makinesinde ısıtın. 8. Üzerine sırayla kıvırcık marul yaprağı, köfte, domates ve soğan dilimlerini yerleştirin. 9. Ketçap ve mayonezi de ekleyip servis yapın. Alternatif bir cheddar peynirli burger tarifi için vulom.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.