Buradasın
Cevizli kuru incir tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli kuru incir tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kg kuru incir 1;
- 1 su bardağı ceviz içi 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 4 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- İncirleri sıcak suyun içinde 1 saat bekletin, ardından suyunu süzüp saplarını kesin 1.
- Parmağınızla incirlerin içini açıp cevizle doldurun 1.
- Suyun içinde şekeri karıştırarak eritin ve incirlerin ağız kısımlarından üzerine dökün 1.
- Üzerlerine birer çay kaşığı tereyağı koyun, kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin 1.
- Biraz soğuduktan sonra servis tabağına alın 1.
Alternatif tarif:
- 10 adet kuru incir 2;
- 10 adet ceviz 2;
- yarım su bardağı şeker 2;
- 3/4 su bardağı su 2;
- 10 yemek kaşığı kaymak (üzerine) 2.
Yapılışı:
- İncirleri sıcak suda 10 dakika bekletip saplarını kesin 2.
- Sap kısmından içeri bastırarak tabak şekli verin ve içlerine ceviz koyun 2.
- Tencereye dizip üzerine toz şeker ve su gezdirin 2.
- Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirip kısık ateşte pişirmeye devam edin 2.
- Tatlıyı soğutup kaymak ile servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: