Buradasın
Cevizli Ketenin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli ketenin yumuşak olması için hamurun oldukça yumuşak bir kıvamda hazırlanması gerekmektedir 13. Bunun için:
- Maya karışımı: Ilık su, maya ve toz şekeri karıştırıp biraz beklettikten sonra eritilmiş margarin, yoğurt, sıvı yağ ve yumurta beyazı ekleyerek karıştırın 13.
- Un ilavesi: Tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 13.
- Mayalanma: Hamuru 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın 13.
Ayrıca, hamurun elinize yapışmaması için sıvı yağına batırarak şekillendirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: