Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çerkez tavuk sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 diş sarımsak 24;
- 1,5 su bardağı ceviz içi 24;
- 4 dilim bayat ekmek içi 2;
- 1,5 su bardağı tavuk suyu 24;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 2;
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 24.
Yapılışı:
- Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün 2.
- Ayıklanmış ceviz içlerini ekleyip havanda dövme işlemini sürdürün 2.
- Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın 2.
- Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın 2.
- Karabiberle tatlandırın 2.
- Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu ince uzun parçalar halinde didikleyin 2.
- Tel tel didilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın 2.
- Hazırladığınız Çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın 2.
- Arzuya göre, küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin 2.
Çerkez sosu, genellikle soğuk servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: