Hurma tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 24 hurma; yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi; 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 200 gr kaymak. Yapılışı: 1. Hurmaların yanlarından bıçakla açarak, zedelemeden çekirdeklerini çıkarın. 2. Teflon tavada yağı ısıtın ve hurmaları ekleyip 2-3 dakika harlı ateşte çevirin. 3. Hurmaları bir kenara alıp ılıtın. 4. Ilınan hurmaların içini bir çay kaşığı yardımı ile kaymakla doldurun ve kaymaklı kısmını kıyılmış ceviz içine batırarak servis tabağına alın. 5. Ilık servis yapın. Alternatif bir hurma tatlısı tarifi: Malzemeler: 15-20 adet hurma; 1 su bardağı süt (isteğe bağlı olarak badem veya Hindistan cevizi sütü kullanılabilir); 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı); 1 tatlı kaşığı tereyağı veya Hindistan cevizi yağı; 1 çay kaşığı tarçın; 1 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı); 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık veya badem (üzeri için). Yapılışı: 1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve sıcak suda 10-15 dakika bekletin. 2. Yumuşayan hurmaları mutfak robotuna alın, üzerine sütü ekleyerek püre haline getirin. 3. Karışıma tereyağı, tarçın ve kakao ekleyerek iyice karıştırın. 4. Tatlıyı daha besleyici hale getirmek için içine ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz. 5. Karışımı küçük toplar halinde yuvarlayın ve üzerlerine çekilmiş fındık veya badem serpin. 6. Hazırladığınız tatlıları buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.