• Buradasın

    En güzel çemen hangi salçadan yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel çemen, domates ve biber salçasının karışımıyla yapılır 13.
    Malzemeler:
    • 4 yemek kaşığı domates salçası 13;
    • 2 yemek kaşığı biber salçası 13.
    Ek malzemeler:
    • 4-5 diş rendelenmiş sarımsak 1;
    • yarım su bardağı dövülmüş ceviz 1;
    • 1 çay kaşığı pul biber, kekik, kimyon, karabiber 1;
    • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1,5 yemek kaşığı galeta unu 1.
    Hazırlanışı:
    1. Biber salçası ve domates salçasını derin bir kaba alın, zeytinyağı ekleyip karıştırın 13.
    2. Dövülmüş ceviz, sarımsak ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın 13.
    3. Kıvamını ayarlamak için galeta ununu ekleyin ve karıştırın 13.
    4. Buzdolabında dinlendirin 13.
    Çemen yapımında kullanılan salçaların tuz oranına göre tuz ilavesi yapılabilir 1. Ayrıca, acı bir çemen elde etmek için acı biber ilavesi yapılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kahvaltılık çemen içine ne konur?

    Kahvaltılık çemen içine konan malzemeler: 2 yemek kaşığı domates salçası; 2 yemek kaşığı biber salçası; 3-4 diş sarımsak; yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi; 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı kekik; 1 çay kaşığı kimyon; yarım çay kaşığı karabiber; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı galeta unu. Baharatların ölçüsünü damak tadına göre ayarlamak mümkündür.

    Kahvaltılık çemen ve yemeklik çemen aynı mı?

    Kahvaltılık çemen ve yemeklik çemen aynı değildir. Kahvaltılık çemen, genellikle domates ve biber salçası, ceviz, sarımsak, baharatlar (kimyon, kekik, karabiber vb.) ve zeytinyağı ile yapılan, ekmeğin üzerine sürülerek veya meze olarak tüketilen bir sostur. Yemeklik çemen ise, genellikle pastırma gibi et ürünlerinin üzerine sürülen, pastırmanın korunması ve lezzetlendirilmesi için kullanılan bir baharat karışımıdır. Dolayısıyla, kahvaltılık çemen daha çok kahvaltılarda tüketilirken, yemeklik çemen daha çok yemek yapımında kullanılır.

    Çemen tarifi nasıl yapılır?

    Çemen tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - ½ su bardağı çemen tozu - 1 su bardağı kırmızı toz biber - 3 dilim pastırma - 3 baş sarımsak - 1 tatlı kaşığı kimyon - Baharat çeşnisi Yapılışı: 1. Sarımsakları doğrayıcıda çekin veya iyice ezin. 2. Yarım su bardağı çemen tozu ve 1 su bardağı kırmızı toz biberi harmanlayın. 3. Üzerine 1 fiske tuz, sarımsak, 1’er tatlı kaşığı kimyon ve baharat çeşnisini ekleyin. 4. Kıvamını bulana kadar azar azar su dökerek karıştırın. 5. 3 dilim pastırmayı küçük küçük kesip çemenle karıştırın. 6. Çemen hazırdır. Ayrıca, farklı bir çemen tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz: 1. Etinizi lime lime olana kadar haşlayın. 2. Sarımsakları ezip pul biber ve diğer baharatlarla karıştırın. 3. Etin suyunu süzüp bu suyu yavaş yavaş, hamur kıvamına gelene kadar ekleyin. 4. Kıvam hamurlaştığında tavada yağları kızartıp kızgın halde karışıma ekleyin. 5. Kendi damak tadınıza göre tuz ekleyip, üzerini kapatıp 12 saat bekletin. 6. 12 saatin ardından, kavanozlara paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin. 7. Servis ederken üzerine ceviz içi serpin.