Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çay yapraklarının sıcak suda bekletme süresi, çayın türüne göre değişir:
- Siyah çay: Sıcak su eklendikten sonra en fazla 5 dakika bekletilir 2.
- Yeşil çay: 80°C'den daha düşük sıcaklıklarda suda 4 dakika bekletilir 2.
- Beyaz çay: En fazla 3 dakika bekletilir 2.
- Oolong çayı: Kaynar su biraz bekletildikten sonra çay yapraklarının üzerine dökülür, rengi yeşil-kahverengi olduğunda demlenmiş demektir (bu reaksiyon en fazla 2 dakika sürer) 2.
- Puerh çayı: Sıcak su ile çalkalanan ve ısıtılan demliğe yaprakları konulur ve sıcak su eklenerek en fazla 4 dakika beklenir 2.
Demleme süresi, demlikteki çayın miktarına göre de değişebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: