Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaliteli çayı anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Kokusu: Çay paketini açtığınızda hafif ve rahatsız etmeyen bir koku olmalıdır 23. Sert ve keskin bir koku varsa, çay kalitesiz olabilir 3.
- Yaprakların Şekli: En kaliteli çay yaprakları bükük, kıvrımlı ve parlaktır 14. Parçalanmış veya dümdüz yapraklar kalitesiz çayı işaret eder 2.
- Çay Tanelerinin Boyu: Çayın içindeki yaprakların boyutları neredeyse aynı olmalıdır 3. Farklı boyutlar, çayın kalitesiz olduğunu gösterir 2.
- Bardaktaki Rengi: Çay, berrak ve ateş kırmızısı renkte olmalıdır 1. Rengin açıklığı ve parlaklığı da önemlidir 1.
- Ekstrakt Miktarı: Çaydaki ekstrakt oranı en az %32 olmalıdır 1. Bu oran, çayın deminin dolgunluğunu belirler 1.
- Ham Lif Miktarı: Kuru çaydaki ham lif miktarı %17'yi geçmemelidir 1. Fazlası çaya odunsu bir tat verir 1.
Ayrıca, suya atılan çayın renk değiştirme hızı da çayın kalitesi hakkında bilgi verir; kaliteli çay, suyun rengini yavaş yavaş kırmızıya dönüştürür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: