Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaliteli çayı anlamak için dikkat edilmesi gereken bazı özellikler:
- Yaprakların durumu: Kaliteli çay yaprakları bütün, kıvrımlı ve parlak olmalıdır 123. Kırık, toz haline gelmiş veya parçalanmış yapraklar düşük kaliteli çayı işaret eder 125.
- Renk: Siyah çay koyu siyah veya kırmızı tonlarda, yeşil çay ise açık sarı veya yeşil renkte olmalıdır 15. Rengi solmuş veya mat görünen çay düşük kaliteli olabilir 1.
- Koku: Taze ve kaliteli çay, hoş ve yoğun bir kokuya sahiptir 5. Sert veya keskin koku, çayın kalitesiz olabileceğine işaret edebilir 2.
- Ekstrakt miktarı: Kaliteli çayda ekstrakt oranı en az %32 olmalıdır 3. Ekstrakt ne kadar fazlaysa çayın demi o kadar dolgun olur 3.
- Toz miktarı: Kaliteli çayda toz oranı minimum seviyede olmalıdır 13. Yoğun toz içeren çaylar bulanık görünür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: