Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Torku Çatalhöyük bulgurunun bazı özellikleri:
- Taş değirmende öğütme: Geleneksel yöntemlerle, el değmeden, katkı maddesi kullanmadan üretilir 12.
- Yüksek lif oranı: Buğday kabukları az soyulduğu için diğer bulgurlara göre daha fazla lif içerir 12.
- Doğal renk: Ekstra parlatma işlemi uygulanmadığı için doğal rengini korur 12.
- Modern üretim: Türkiye'nin en gelişmiş bulgur üretim tesislerinde, otomasyon ve PLC (Akıllı Kontrol Sistemi) ile üretilir 13.
- Besin değeri: Otoklav sistemi ile üretildiği için yüksek lif ve protein içeriğine sahip olup, besinsel fire kaybı en aza indirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: