Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çarşı ekmeğinin farklı olmasının sebebi, kırsal yörelerde "şehir ekmeği" olarak nitelenmesidir 5.
Çarşı ekmeği, çarşı fırınlarında yapılan ve satılan ekmek türlerinin genel adıdır 45. Pide, lavaş, somun, francala gibi çeşitleri bulunur 5. Kepeksiz undan yapıldığı için köy ekmeği yanında beyazlığıyla dikkat çeker 5.
Yakın dönemlere kadar, kente inen köylüler köye dönerken yanlarında şehir ekmeği götürür, köy ekmeğine katık ederlerdi 5. Günümüzde ise kepekli köy ekmeğinin daha sağlıklı ve besleyici olduğu anlaşılmıştır, çarşı fırınlarında “köy tipi” ekmekler üretilmeye ve daha yüksek fiyatla satılmaya başlanmıştır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: