Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakule (cardamom) baharatı çeşitli yemek ve içeceklerde kullanılır:
- Yemeklerde: Özellikle baklagiller, balık ve muhallebi gibi tatlılarda kullanılır 1. Ayrıca, garam masala gibi baharat karışımlarının bir bileşeni olarak et ve sebze yemeklerine eklenir 2.
- İçeceklerde: Masala chai ve Türk kahvesi gibi sıcak içeceklerde, ayrıca mulled wine ve sıcak cider gibi alkollü ve alkolsüz kokteyllerde kullanılır 34.
- Kültürel Kullanım: Hindistan ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak kullanılır ve misafirperverlik ve lüksle ilişkilendirilir 3.
Kakule tohumları ayrıca reçine, nişasta ve uçucu yağlar içerir ve iştah açıcı, midevi ve gaz söktürücü etkilere sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: