Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kardamomun bazı kullanım alanları:
- Hint mutfağı: Curry yemekleri, Kheer (Hint pirinç pudingi) ve masala chai (baharatlı çay) yapımında kullanılır 15.
- Orta Doğu mutfağı: Tatlılarda ve kahve ile çayda geleneksel bir lezzetlendirici olarak kullanılır 25.
- İskandinav mutfağı: Özellikle İsveç, Norveç ve Finlandiya'da geleneksel tatlılarda (örneğin, kardemummabulle) kullanılır 23.
- Genel kullanım: Çorbalara eklenebilir veya et için kuru ovma karışımlarında kullanılabilir 15.
Kardamomun bazı sağlık faydaları:
- 2009 yılında yapılan bir araştırma, kardamomdaki yüksek antioksidan seviyelerinin kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir 1.
- 2007 yılında yapılan bir araştırma, kardamomun idrar söktürücü özelliklere sahip olduğunu ortaya koymuştur 1.
- Kardamom, yüzyıllardır nefes tazeleyici olarak kullanılmaktadır ve yapılan bir araştırma, kardamomun diş eti hastalıklarına veya enfeksiyonlara yol açabilecek bakterileri etkisiz hale getirmede etkili olduğunu doğrulamıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: