Buradasın
Cantık hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cantık hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 250 gram un 12;
- 125 ml su 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1/2 paket yaş maya 2;
- 200 gram kıyma 2;
- 1 adet soğan 2;
- karabiber, pul biber 12;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2.
Hazırlanışı:
- Un, su, tuz ve mayayı karıştırarak yoğurun 2. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin 2.
- Kıyma, soğan, biber ve baharatları bir kapta karıştırın 2.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 2. Her bir hamur parçasını oklava ile açın ve ortasına iç harcı koyun 2.
- Hamurun kenarlarını kapatarak yarım ay şekli verin 2.
- Tavanızda sıvı yağı ısıtın ve cantıkları iki tarafı da altın rengi alana kadar kızartın 2.
- Kızaran cantıkları kağıt havlu üzerinde bekletin ve sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: