Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çam balı ile çiçek balı arasındaki temel farklar şunlardır:
- Üretim Kaynağı: Çam balı, çam ağaçlarında yaşayan Basra böceğinin çamın özsuyunu alarak bıraktığı salgıdan arıların bal üretmesiyle elde edilir 12. Çiçek balı ise arıların bitkilerin mevsimine göre açan çiçeklerinden aldığı nektarla ürettiği baldır 1.
- Renk ve Koku: Çam balı daha koyu renkli, daha keskin kokulu ve daha asitlidir 13.
- Besin Değeri: Çam balı, glikoz/su oranı düşük olduğu için daha geç kristalleşir ve çiçek balına göre daha az tatlıdır 14. Ayrıca, daha fazla mineral, enzim ve antioksidan madde içerir 13.
- Polen İçeriği: Çam balı, çiçek balına göre daha az polen içeriğine sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: