Çam ağacı kurabiyesi yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Metro çikolatalı pratik çam ağacı kurabiyesi: 5 adet metro çikolata benmari usulü 6 kaşık sütle eritilir. Eritilen çikolatanın içine mısır gevreklerinin yarısı eklenir ve karıştırılır. Karışım, limon sıkacağının arkasıyla şekillendirilir. İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpilebilir. 2. Dr. Oetker çam ağacı kurabiyesi: Un, hamur kabartma tozu, tereyağı, esmer şeker, şekerli vanilin, tarçın, zencefil, yumurta sarısı ve üzüm pekmezi bir kapta yoğrulur. Hamur streç filme sarılarak buzdolabında 25-30 dakika bekletilir. Hamur, merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılır ve çam ağacı kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarılır. Kurabiyeler, beyaz ve yeşil glazür ile süslenir. Ayrıca, Yemek.com sitesinde yer alan "Yılbaşı Ağacı Kurabiyesi" tarifi de çam ağacı kurabiyesi yapmak için kullanılabilir. Kurabiye yaparken güvenlik önlemlerine dikkat edilmeli ve gerekirse bir yetişkinden yardım alınmalıdır.