Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzlukta bozulan etin anlaşılabileceği bazı belirtiler şunlardır:
- Renk değişikliği 125. Taze etin rengi pembe veya kırmızı olmalıdır 5. Yeşil, yeşilimsi kahverengi, soluk veya kahverengi tonlar bozulma belirtisi olabilir 125.
- Koku 123. Bozulmuş et, ekşi ve pis bir koku yayar 123.
- Doku 123. Etin yapışkan veya sümüksü bir dokusu varsa bozulmuştur 123.
- Ambalaj 3. Ambalajda yırtılma, delinme veya şişme varsa, bu bozulma belirtisi olabilir 3.
- Mikroorganizmalar 3. Beyaz noktalar, küfler veya siyah lekeler gibi gözle görülebilir mikroorganizmalar bozulma işareti olabilir 3.
Son tüketim tarihi ve saklama süresi de bozulup bozulmadığını anlamada önemlidir 14. Çiğ etin ortalama raf ömrü 1 ila 3 gün, pişmiş etin ise 7 ila 10 gündür 14. Buzdolabında 5 günden fazla kalan kırmızı et tüketilmemelidir 14.
Bozulmuş et tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir 5. Bu nedenle, etin bozulma belirtilerini anlamak ve onları tanımak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: