Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzluğa koymak için hazırlanabilecek yemeklerden bazıları şunlardır:
- Taze fasulye 15. Taze fasulyeler şoklama işleminden geçirilip, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek buzluğa kaldırılabilir 15.
- Barbunya 1. Ayıklanıp yıkandıktan sonra koyu bir renk alana kadar kaynatılan barbunyalar, buzlu suya alınıp şoklandıktan sonra kurutulup buzluğa koyulabilir 1.
- Yaprak sarma 1. Taze asma yaprakları salamura yapılmak yerine, iç harcı hazırlanıp sarma haline getirilerek buzlukta saklanabilir 1.
- Köfte 25. Kıyma baharatlarla yoğrulup top veya yassı şekil verilerek buzluğa koyulabilir 45.
- Börek 5. Hamur işi hazırlanıp buzluğa atılabilir, ihtiyaç duyulduğunda çözdürülüp pişirilebilir 5.
- Çorba 4. Mercimek, ezogelin veya tarhana gibi çorbalar pişirilip oda sıcaklığına getirildikten sonra porsiyonluk olarak saklanabilir 4.
- Muffin veya kek 4. Hazırlanıp soğutulduktan sonra streç filme sarılarak veya kilitli poşetle buzlukta saklanabilir 4.
- Sebzeli karışımlar 4. Soğan, biber ve domates gibi sebzeler doğranıp pişirilerek veya çiğ olarak harmanlanıp porsiyonlanıp poşetle buzluğa atılabilir 4.
- Poğaça 4. Hamur hazırlanıp şekil verildikten sonra içi doldurularak tepsiye dizilip dondurulup poşetlenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: