Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biftekli Noodle Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 400 gr biftek (dana kuşbaşı da olur) 1
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan 1
- 2 diş ezilmiş sarımsak 1
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil 1
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber 1
- 2 yemek kaşığı susam yağı 1
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1
- 3/4 bardak et suyu (ya da 3/4 bardak su+1 adet bulyon) 1
- 1/3 bardak hoisin sos 1
- 2 yemek kaşığı soya sosu 1
- 1 paket (400 gr) noodle (ya da spaghetti ya da lingui) 1
- 3-4 adet doğranmış yeşil soğan 1
Yapılışı:
- Biftekleri kuşbaşı doğrayıp biraz su ekleyerek, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin 1.
- Bir tavaya susam yağını koyup, soğanları kavurun 1. Sarımsak, zencefil, pul biberi ekleyin 1.
- Nişastayı et suyuyla karıştırın 1. Sonra bu karışımı, hoisin sos ve soya sosu tavaya ekleyin 1.
- Koyulaştıktan sonra 1-2 taşım kaynatın ve biftekleri ekleyin 1.
- Haşlanmış noodle'ı sıcak sosa karıştırıp, üzerine yeşil soğanla servis edin 1.
Alternatif olarak, evde noodle yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamuru Hazırlayın: 2 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1/2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırarak hamuru yoğurun 4.
- Hamuru Dinlendirin: Hamuru streç filmle örtüp veya temiz bir mutfak beziyle örtün ve 30 dakika dinlendirin 4.
- Hamuru Açın: Tezgahınızı unlayarak hamuru ince ve geniş bir şekilde açın 4.
- Hamuru Kesin: Açtığınız hamuru şeritler halinde kesin 4.
- Noodle'ları Haşlayın: Kaynar suya noodle'ları ekleyip 2-3 dakika haşlayın 4.
- Servis Edin: Haşlanmış n
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: