Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozkır pidesi, genellikle pide hamuru ile yapılır. Pide hamuru için gerekli malzemeler şunlardır:
- Un: 7 su bardağı 2.
- Ilık su: 2 su bardağı 2.
- Kuru maya: 1 paket 2.
- Toz şeker: 1 tatlı kaşığı 2.
- Tuz: 1 tatlı kaşığı 2.
Hamur, mayayı aktif hale getirmek için ılık su, toz şeker ve maya ile karıştırılarak hazırlanır. Ardından tuz ve azar azar un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir 23. Mayalanma işlemi için hamur, oda sıcaklığında bir bezle veya streç filmle kaplanarak bırakılır 2.
Bozkır pidesi yapımında kullanılan hamur, genel pide hamuru tarifine benzer şekilde hazırlanır. Ancak, kullanılan malzemeler ve mayalanma süresi gibi detaylar, bölgesel farklılıklara göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: