Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozayı uzun süre saklamak için şu adımlar izlenebilir:
- Serin bir ortamda muhafaza etmek: Boza, +4°C’lik buzdolabında saklanabilir 12. Serin bir ortam, bozanın fermente olmasını ve bozulmasını geciktirir 1.
- Hava almayan bir kapta saklamak: Hava, bozanın oksitlenerek bozulmasına neden olabilir 1.
- Nemli ortamlardan kaçınmak: Küf oluşumunu önlemek için bozayı kuru bir yerde saklamak gerekir 1.
- Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak: Bozanın ışıkla temasını engellemek, bozulmasını önler 1.
- Ekipmanları temiz tutmak: Bozanın temas ettiği kaşık ve bardak gibi araçların kirli olması, bozanın kısa sürede bozulmasına sebep olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: