• Buradasın

    Boston çorbasının özelliği nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Boston çorbasının özellikleri şunlardır:
    1. Düşük Kalori: 100 ml bostan çorbası sadece 20 kalori içerir, bu nedenle diyet yapanlar için uygun bir seçenektir 1.
    2. Besleyici: Doğal ve sağlıklı malzemelerden yapıldığı için A, C ve K vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir 12.
    3. Çeşitli Sebzeler: Genellikle kabak, havuç, patates, soğan, sarımsak ve domates gibi sebzelerle hazırlanır 2.
    4. Yapımı Kolay: Sebzelerin doğranıp tencereye konulması, su eklenip kaynatılması ve blender ile pürüzsüz hale getirilmesiyle yapılır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi çorba neye iyi gelir?

    Bazı çorbaların faydaları: Tarhana çorbası: Sodyum, potasyum, kalsiyum, A ve C vitamini deposudur. Tavuk çorbası: Sodyum, potasyum ve protein kaynağıdır. Mercimek çorbası: Yüksek lif içeriği ile kan şekerini ve insülini düşürür, kalp krizi riskini azaltır. Brokoli çorbası: A vitamini deposudur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve antibiyotik işlevi görür. Yayla çorbası: Bol yoğurt içerir, diş eti hastalıklarını önler ve sindirim sistemi bozukluklarını giderir. Ezogelin çorbası: Mercimek, bulgur ve pirinç gibi lifli gıdalar bakımından zengindir, tok tutar ve anne sütünü artırır. Domates çorbası: Lif bakımından zengindir, kan basıncını düşürür ve kansızlık problemlerine karşı etkilidir. İşkembe çorbası: Protein ve lif zengini olup, mideyi rahatlatır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Balık çorbası: Omega 3 deposudur, kalp rahatsızlıkları ve felç riskini önler.

    Boston çorbası içinde ne var?

    Bostan çorbası tarifinde genellikle şu malzemeler bulunur: Patlıcan, kabak, kuru soğan ve domates. Yulaf ezmesi, yeşil mercimek ve bulgur. Ispanak yaprakları. Salça, su, tuz ve biber. Ayrıca, soğuk bostana çorbası tarifinde domates, salatalık, kuru soğan, maydanoz, semizotu, nar ekşisi, zeytinyağı ve sarımsak gibi malzemeler de kullanılır.