Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bolonez Soslu Makarna Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram makarna veya spagetti 3;
- 200 gram kıyma 3;
- 3 diş sarımsak 3;
- 1 kuru soğan 3;
- 1 dolu yemek kaşığı salça 3;
- 1 su bardağı domates püresi veya rendesi 3;
- 1 su bardağı küp doğranmış domates 3;
- Yarım çay bardağı ketçap (yerine 1 kesme şeker kullanılabilir) 3;
- Tuz, karabiber, kekik, fesleğen 3;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 3.
Hazırlanışı:
- Zeytinyağı tavaya koyulur ve sarımsaklar doğranıp yakmadan kavrulur 3.
- Rendelenmiş kuru soğan ve kıyma ilave edilip birlikte kavrulur 3.
- Kıyma tane tane olunca salça ilave edilir 3.
- Karıştırılıp birbirine yedirildikten sonra domatesler eklenir 3.
- Diğer malzemeler de ilave edilir ve birkaç dakika kaynatılıp altı kapatılır 3.
- Makarna haşlanır, süzülür ve biraz zeytinyağı ile alt üst edilir 3.
- Servis ederken makarnanın üzerine bol sos dökülür ve tercihen parmesan peyniri veya kaşar rendesi koyulur 3.
Pesto Soslu Makarna Tarifi:
Malzemeler:
- Yarım paket makarna 5;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5;
- 3 yemek kaşığı hazır pesto sosu 5;
- Yarım paketten biraz fazla sıvı krema 5;
- Az miktar tuz 5.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: