Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bitli kurabiyenin yapılışı için gerekli malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında margarin 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı çörek otu 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 adet yumurta beyazı 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı sirke 1;
- 5 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeler derin bir kaba alınıp karıştırılır 1.
- Yavaş yavaş un eklenerek, ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir 15.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanarak uzatılır ve eşit parçalara bölünür 15.
- Parçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür 15.
- 180 derece fırında, üstleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: