Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bitli kurabiye, adını içindeki kavrulmuş susamdan alır ve bu susamların çıtır çıtır ses çıkarmasından dolayı bu şekilde adlandırılmıştır 1.
Yapılışında kullanılan malzemeler:
- 250 gram tereyağı veya margarin 13;
- 1 su bardağı pudra şekeri 13;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 13;
- 1 su bardağı nişasta 1;
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 paket kabartma tozu 13.
Hazırlanışı: Tüm malzemeler yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir, ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak fırın tepsisine dizilir ve 170 derecede pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: