Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muzlu bisküvili puding yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 su bardağı süt 1;
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
- 1,5 yemek kaşığı un 1;
- 3/4 su bardağı toz şeker 1;
- 1 adet yumurta sarısı 1;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (arzuya göre) 1;
- 200 ml krema 1;
- 1 adet muz 1;
- 1 paket sade bisküvi 1.
Yapılışı:
- Süt, mısır nişastası, un, toz şeker, yumurta sarısı ve vanilya özütünü derin bir tencereye alın 1.
- Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin 1.
- Dilimlediğiniz muzu çatalla ezerek püre haline getirin 1.
- Ocaktan alıp kısa bir süre oda ısısında soğumaya bıraktığınız tatlıya muz püresi ve krema ekleyin 1.
- Mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar karıştırın 1.
- Servis kaselerine aldığınız tatlı karışımını, hazır bisküviler ve muz dilimleriyle süsleyin 1.
- Arzuya göre çırpılmış krem şantiye yer verin 1.
- Kıvam alması için buzdolabında 2-3 saat kadar beklettiğiniz tatlıları soğuk olarak servis edin 1.
Tatlıyı arzu edilen bisküvi çeşidiyle hazırlamak, damla çikolata veya farklı taze meyveler eklemek mümkündür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: