Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
BİM'den alınan sufle pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- ¾ bardak (120 gr) Serel tahin 1
- 6 çorba kaşığı Şafak toz şeker 1
- 2 çorba kaşığı Efsane un 1
- 1 paket Destan vanilin 1
- 1 paket Destan kabartma tozu 1
- 3 tane Bili Bili yumurta 1
- 50 gr (2 çorba kaşığı) Pervin tereyağı 1
- 4 çorba kaşığı limon suyu 1
- 1 limon kabuğu 1
Hazırlanışı:
- 3 yumurtanın sarısını ve beyazını dikkatlice ayırın, beyazına hiç sarı karışmamasına özen gösterin 1.
- Bir kaseye kırıp içinden sarılarını aldığınız 3 çorba kaşığı şekeri ekleyip köpürene kadar çırpın 1.
- ¾ su bardağı tahini, eritilmiş ve oda sıcaklığına gelmiş 2 çorba kaşığı tereyağını, 1 adet limonun kabuğu ile 4 çorba kaşığı limon suyunu, 1 paket vanilini ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip çırpın 1.
- Malzemeler birbirine karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı un ilave edip son bir tur daha karıştırın 1.
- 3 yumurta beyazının üzerine 1 tutam tuz serpin ve kar gibi olana kadar önce düşün sonra yüksek devirde çırpın 1.
- Kalan 3 çorba kaşığı toz şekeri yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Mikseri durdurup kaldırdığınızda ucundaki yumurta beyazının bükülmeyip horoz ibiği gibi durduğunu görene kadar çırpmaya devam edin 1.
- Ardından yumurta beyazını azar azar diğer karışıma ekleyip alttan üste katlayarak karıştırın 1.
- Sufle kaplarını veya sütlaç/yoğurt kaplarını tereyağlayıp toz şekeri serpin 1.
- Harcı kalıplara dökün 1.
- 190 derecede alt üst ve fansız çalışan fırının orta rafında 17 dakika pişirin 1.
Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip bir de ortasına çikolatalı dondurma koyunca sufleniz hazır olacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: