Dubai'nin meşhur çikolatası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 200 gram kavrulmuş Antep fıstığı - 100 gram kadayıf (ince tel kadayıf, kavrulmuş) - 300 gram sütlü veya bitter çikolata - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Kadayıfı Hazırlama: Kavrulmuş kadayıfı küçük parçalar halinde kırın. 2. Çikolatayı Eritme: Çikolatayı benmari usulü eritin. 3. Fıstık ve Kadayıf Karışımı: Eritilmiş çikolatanın içine kavrulmuş Antep fıstıklarını ve kadayıfı ekleyin. 4. Karışımın Şekil Verilmesi: Karışımdan küçük toplar yaparak yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. 5. Soğutma: Çikolataları buzdolabına koyarak yaklaşık 30 dakika soğumaya bırakın. 6. Servis: Çikolatalar sertleştikten sonra servis edebilirsiniz.