Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Benmari usulüyle eritilen yiyecekler genellikle hassas ve doğrudan ateşe maruz kaldığında yanma veya kesilme riski taşıyan malzemelerdir 23.
Başlıca benmari usulü eritilen yiyecekler:
- Çikolata: Pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelmesi için benmari yöntemiyle eritilir 13.
- Tereyağı: Süt katmanları ayrışmadan sıvı hale gelmesi sağlanır 3.
- Peynir: Yumuşak ve akışkan bir kıvam elde etmek için eritilir 3.
- Bal ve şeker: Kristalleşmiş bal veya şeker, benmari yöntemiyle kolayca eritilebilir 14.
- Yumurta: Yumurta bazlı karışımların pişirilmesinde, kıvamı korumak için benmari yöntemi kullanılır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: