Benmari usulü çikolata eritmek için gerekli malzemeler: 1 adet tencere; 1 adet ısıya dayanıklı cam veya metal kase; Bitter, sütlü veya beyaz çikolata; Su. Benmari usulü çikolata eritme adımları: 1. Tencereye az miktarda su koyun ve tencerenin üstüne kasenin altına değmeyecek seviyede olacak şekilde büyük bir kase yerleştirin. 2. Eritilecek çikolatayı küçük parçalara ayırın ve kaseye koyun. 3. Suyu kaynamadan çok hafif kaynayana kadar ısıtın. 4. Çikolatayı kasenin içine yerleştirin ve erime sırasında çok fazla karıştırmaktan kaçının. 5. Sıcak sudaki buharın çikolatanın içine girmemesine dikkat edin, aksi takdirde çikolata sıkışabilir. 6. Çikolatanın çoğu erimiş gibi göründüğünde, tavayı ocaktan alın ve son birkaç yumuşak parçanın zaten mevcut ısıdan doğal olarak erimesine izin verin. 7. Eritilmiş çikolatayı iyice karıştırın, tamamen pürüzsüz olduğundan emin olun, ardından tariflerde, şekerlemelerde veya meyveleri kaplamak için kullanıma hazırdır.