Beğendili kuzu eti yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir: Malzemeler: - 800 gr kuzu kol - 2 adet havuç - 2 adet soğan - 1 demet maydanoz - 2 adet sivri biber - 200 ml et suyu - 3 adet domates - 3 çorba kaşığı kızartma yağı - Tuz, karabiber, kekik Beğendi için: - 8 adet patlıcan - 2 çorba kaşığı margarin - 1/2 çorba kaşığı un - 400 ml süt - 40 gr kaşar peyniri - Yarım limon - Tuz, karabiber Yapılışı: 1. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve limonla ovun. 2. Unu yağda kavurun, sütü ekleyip boza kıvamını alana kadar karıştırın. 3. Ezdiğiniz patlıcanları ekleyip 7-8 dakika karıştırın, tuz ve karabiber ekleyin. 4. Kuzu budunu tavada yağla çift taraflı kızartın. 5. Güveç kabının içine kuzu budu, soğan, havuç, domates, sivri biber ve maydanoz saplarını yerleştirin, et suyunu ilave edin. 6. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serperek 25 dakika 250 derecede, sonra 180-190 derecede 100-110 dakika pişirin. 7. Eti fırında dinlendirin ve beğendi ile birlikte servis yapın.