Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bamya, haşlamadan doğrudan buzluğa atılabilir ve uzun süre saklanabilir 2. Dondurulmuş bamya, lezzet kaybı olmadan 10 ila 12 ay arasında güvenle tüketilebilir 2.
Bamya dondurucuya konulmadan önce şu adımlar izlenmelidir:
- Bamyalar yıkanmalı, iyice süzülmeli ve sapları kesilmelidir 12.
- Bamyalar küçük halkalar biçiminde dilimlenmeli veya bütün olarak dondurulmalıdır 2.
- Bamyaların tek bir buz kütlesi haline gelmemesi için yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yan yana dizilmelidir 2.
- Fırın tepsisine dizili halde bamyalar buzluğa atılıp tam olarak donmaları için 4 saat kadar bekletilmelidir 2.
- 4 saat sonunda bamyalar buzluktan çıkarılıp poşetlere aktarılmalı ve yeniden buzluğa kaldırılmalıdır 2.
Bamyaları güvenle kullanabilmek için tarih eklenmeli, buzdolabı poşetlerinin üzerine tarih yazılı etiketler yapıştırılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: