Buradasın
Ballı viski soslu kızarmış peynir tabağı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı Viski Soslu Kızarmış Peynir Tabağı Tarifi:
Malzemeler:
- 150 gram TryoShop İzmir Tulum Peyniri 1
- 150 gram TryoShop Eski Kaşar Peyniri 1
- 2 yemek kaşığı TryoShop Çiçek Balı 1
- 50 ml viski 1
- 50 gram TryoShop ceviz içi 1
- 50 gram TryoShop badem (kabuksuz ve kavrulmuş) 1
- 1 çay kaşığı tarçın 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- Kızartmak için biraz zeytinyağı 1
Yapılışı:
- Peyniri kalın dilimler halinde kesin ve zeytinyağında hafifçe kızartın 1. Dışı çıtır, içi yumuşak olmalı 1.
- Küçük bir sos tenceresine balı, viskiyi, tarçını ve tereyağını ekleyin ve düşük ateşte karıştırarak hafif yoğunlaşana kadar pişirin (yaklaşık 5 dakika) 1.
- Ceviz ve bademleri bıçakla hafifçe doğrayın ve ısınmış bal-viski sosunun içine ekleyin 1.
- Kızarmış peynirleri servis tabağına alın ve üzerine ballı viski sosunu gezdirin 1.
Servis Önerisi: Yanına kırmızı üzüm, incir reçeli ve biraz kraker ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: