Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı baklava, sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilebilir, çünkü şeker yerine bal kullanılarak yapılır 13.
Ballı baklavanın sağlıklı olmasında etkili olan bazı unsurlar şunlardır:
- Doğal bal kullanımı 24. Ballı baklavada, Erzincan yaylalarından elde edilen doğal bal kullanılır 24.
- Kaliteli malzemeler 25. Baklavada, Urfa’nın Harran ovasında yetişen koyunların sütünden elde edilen sadeyağ ve Antep fıstığı gibi kaliteli malzemeler kullanılır 25.
- Rafine şeker içermemesi 13. Bu sayede, ballı baklava diyabet hastaları için de uygun bir seçenek olabilir 5.
Ancak, ballı baklavanın tüketimi kişinin sağlık durumuna ve diyetine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Herhangi bir sağlık sorunu veya diyet kısıtlaması olan kişilerin, ballı baklava tüketmeden önce bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: