Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkabağının en güzel reçeli olarak kireçte yapılan reçel öne çıkmaktadır 2. Ancak, şekerde bekletilerek yapılan reçel de oldukça lezzetlidir 2.
Kireçte bal kabağı reçeli için malzemeler:
Yapılışı:
- Kabaklar minik minik doğranır ve üzerine şeker ilave edilir 2.
- Kapak kapalı bir şekilde bir gece boyunca bekletilir 2.
- Şeker sulanınca, hiç su ilavesi yapmadan kısık ateşte pişirilir 2.
- Arzu edilen kıvama gelince limon suyu eklenir ve 5 dakika sonra ocak kapatılır 2.
- Kavanozlara pay edilir, kapakları kapatılır ve soğuduktan sonra servis edilir 2.
Şekerde bekletilerek yapılan bal kabağı reçeli için malzemeler:
- 1 kilogram bal kabağı 34;
- 750 gram toz şeker 3;
- 1 su bardağı su 3;
- 1 çay kaşığı limon suyu 3;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 3;
- 3-4 adet karanfil 3.
Yapılışı:
- Bal kabağı soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve küçük küpler halinde doğranır 3.
- Doğranmış bal kabağı parçaları geniş bir kaba konur ve üzeri toz şekerle kaplanır 3.
- İyice karıştırılıp kabın üstü kapatılır ve 1-2 saat bekletilir 3.
- Şekerle bekletilen bal kabağı bir tencereye aktarılır, üzerine su eklenir ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır 3.
- Bal kabağı iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirilir 3.
- Yumuşayan bal kabağı ve koyulaşan şerbetin üzerine limon suyu, tarçın ve karanfil eklenir 3.
- Kıvamı koyulaştığında ocaktan alınır 3.
- Kıvamı kontrol etmek için bir çay tabağına birkaç damla reçel damlatılır ve soğuyunca kıvamı kontrol edilir 3.
- Reçel kavanozlara doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılır 3.
En güzel bal kabağı reçeli tarifi kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: