Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkla ayranın birlikte içilmemesi gerektiği inancı, iki ana nedenden kaynaklanmaktadır:
- Zehirlenme riski: Geleneksel olarak, balık tüketirken ayran veya süt gibi süt ürünlerinin beraber alınması, ciltte lekelenmelere veya gıda zehirlenmesine neden olabileceği şeklinde bir inanış vardır 12. Ancak bu korku, bilimsel olarak desteklenmemektedir; taze balık ve ayran birlikte tüketildiğinde herhangi bir sağlık sorununa yol açmaz 13.
- Sindirim sorunları: Balık, hızlı sindirilen bir protein kaynağıdır, ayran ise laktik asit içerir 1. Bazı insanlar, bu iki gıdanın birlikte tüketildiğinde sindirim sistemini zorlayabileceğini ve mide rahatsızlıklarına yol açabileceğini belirtir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: