Buradasın
Baklavalık yufkadan tahinli sarma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklavalık yufkadan tahinli sarma yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 adet hazır baklava yufkası 3;
- 1 çay bardağı tahin 3;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 3;
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz 3;
- 6 yemek kaşığı toz şeker 3.
Yapılışı:
- Hazır baklava yufkalarını işleme başlamadan 15 dakika önce buzdolabından çıkarın 3.
- Tahin ve sıvı yağı kasede karıştırın 3.
- İlk yufkayı düz bir zemine yerleştirin, tahinli sıvı yağlı karışımı yumurta fırçası yardımıyla her yerine sürün, 1 yemek kaşığı toz şekeri serpin 3.
- Üzerine ikinci kat yufkayı sererek aynı işlemleri tekrarlayın 3.
- Üçüncü yufkayı da diğer iki yufkanın üzerine yerleştirip sıvı yağlı tahinli karışımı sürüp toz şeker serpin, çekilmiş cevizi her yerine eşit olarak serpin 3.
- Yufkaların dar kısmından sarıp sıkıca rulo yapın 3.
- Ruloyu 2 veya 3 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin 3.
- Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında hafif kahverengi renk alana kadar pişirin 3.
- Fırından çıkarıp servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin, soğuyunca servis edin 3.
Alternatif bir tarif için nefisyemektarifleri.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: