Buradasın
Baklavalık yufkadan tahinli sarma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklavalık Yufkadan Tahinli Sarma Tarifi:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Üç adet baklava yufkasının üzerine teker teker tahin gezdirilir 1.
- Yufkalar üst üste konulur, bir ucuna ceviz ve şeker serpilir 1.
- Yufka sıkıca sarılarak rulo yapılır 1.
- Yufkalar istenilen ölçüde kesilerek tepsiye dizilir 1.
- Üzerine fırçayla biraz sıvı yağ sürülür 1.
- 180 derecede 15 dakika pişirilip kızardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır 1.
Alternatif Tarif:
- 4 adet baklavalık yufka kullanılır 2.
- 2 yemek kaşığı tereyağı eritilip soğutulur ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı tahin ile karıştırılır 2.
- 3/4 su bardağı ceviz içi rondoda incecik çekilip toz şekerle karıştırılır 2.
- Yufkalar serilir, sos her yerine sürülür, iç malzeme yayılır 2.
- Kısa kenardan rulo yapılıp üzerine hafifçe sos sürülür 2.
- İki parmak kalınlığında kesildikten sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirilir 2.
- 200 derecede alt üst ayarda 12 dakika pişirilir 2.
- Soğuyunca pudra şekeri serpilerek servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: