• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Baklava için hangi yağ daha iyi?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Malzemeler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Baklava yapımında en iyi yağ, sade yağdır 12.
    Sade yağ, tereyağının kısık ateşte eritilmesiyle elde edilir ve üzerindeki beyaz kısımlar (kazein) alınarak altın sarısı renkte berrak bir yağ elde edilir 2. Bu yağ, sağlık açısından da daha faydalıdır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. unileverfoodsolutions.com.tr
        1
      2. yemek.com
        2
      3. ayvada.com.tr
        3
      4. emiroglubaklava.com.tr
        4
      5. pakmayaprofesyonellerdunyasi.com
        5
    • Sade yağ nasıl elde edilir?

    • Hangi yağlar baklava için uygun değildir?

    • Tereyağı ile sade yağ arasındaki farklar nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Baklavanın yağı nasıl sürülür?

    Baklavanın yağı, yufkaların arasına şu şekilde sürülür: 1. 200 gram tereyağını eritin ve üzerine 1,5 su bardağı sıvı yağı ekleyerek karıştırın. 2. Yufkaları üst üste dizerken, her kata fırça yardımıyla ince bir tabaka halinde yağ sürün. Yağı çok fazla kullanmamaya özen gösterin, yufkaları ıslatmadan sadece yağlamak yeterlidir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Baklava
    5 kaynak

    Baklavanın püf noktası nedir?

    Baklavanın püf noktaları şunlardır: 1. Hamur Kalitesi: Baklava için sarı, sert buğday unu kullanılmalıdır. 2. Yufkaların İnceliği: Yufkalar kağıt gibi ince açılmalı, yırtılmaması için yeterince yumurta eklenmelidir. 3. Yağ Kullanımı: Baklava yapımında sade yağ tercih edilmelidir, bu yağ sağlık açısından da daha faydalıdır. 4. Şerbet Kıvamı: Şerbet, 35-40 dakika pişirilerek orta kıvamlı olmalıdır. 5. Pişirme: Baklava, 200 derece sıcaklıkta taş tabanlı fırında 40-45 dakika pişirilmelidir. 6. Kesim: Baklava dilimlenirken, eritilmiş sade yağ donduktan sonra diğer dilimler kesilmelidir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Öneriler
    5 kaynak

    Bizim yağ baklavaya uygun mu?

    Evet, Bizim Yağ, baklavaya uygundur. Özellikle "Bizim Baklava Yağı Esanslı" ürünü, baklava ve benzeri şerbetli tatlıların yapımında kullanılmak üzere üretilmiştir.
    • #Gıda
    • #Tatlılar
    • #Yağlar
    • #Baklava
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"iv3z0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fbaklava-icin-hangi-yag-daha-iyi-2607492251%3Flr%3D213%26ncrnd%3D99948","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5356776051755349816","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755349907305894-14712737710497719785-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-241-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iv3zw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"iv3z1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iv3zw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"iv3z2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Baklava yapımında en iyi yağ, sade yağdır** [```1```](https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/turk-mutfagi/baklava-yapmanin-puf-noktalari.html)[```2```](https://yemek.com/baklavanin-puf-noktalari/).\n\nSade yağ, tereyağının kısık ateşte eritilmesiyle elde edilir ve üzerindeki beyaz kısımlar (kazein) alınarak altın sarısı renkte berrak bir yağ elde edilir [```2```](https://yemek.com/baklavanin-puf-noktalari/). Bu yağ, sağlık açısından da daha faydalıdır [```1```](https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/turk-mutfagi/baklava-yapmanin-puf-noktalari.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/turk-mutfagi/baklava-yapmanin-puf-noktalari.html","title":"Baklava Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? | UFS","shownUrl":"https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/turk-mutfagi/baklava-yapmanin-puf-noktalari.html"},{"sourceId":2,"url":"https://yemek.com/baklavanin-puf-noktalari/","title":"Evde Leziz Baklava Yapmanın Az Bilinen Püf... - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/baklavanin-puf-noktalari/"},{"sourceId":3,"url":"https://www.ayvada.com.tr/blog/icerik/ayvada-ayvalik-zeytinyagi-ile-baklava-tarifi-hafif-ve-lezzetli","title":"Ayvada Zeytinyağı ile Baklava – Hafif ve Lezzetli Alternatif","shownUrl":"https://www.ayvada.com.tr/blog/icerik/ayvada-ayvalik-zeytinyagi-ile-baklava-tarifi-hafif-ve-lezzetli"},{"sourceId":4,"url":"https://emiroglubaklava.com.tr/kaliteli-baklava-nasil-yapilir/","title":"Kaliteli Baklava Nasıl Yapılır? - Emiroğlu Baklava","shownUrl":"https://emiroglubaklava.com.tr/kaliteli-baklava-nasil-yapilir/"},{"sourceId":5,"url":"https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/profesyonel-tatli-ustalari-icin-tarifi-ve-puf-noktalariyla-baklava-yapimi","title":"Profesyonel Tatlı Ustaları... | Pakmaya Profesyoneller Dünyası","shownUrl":"https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/profesyonel-tatli-ustalari-icin-tarifi-ve-puf-noktalariyla-baklava-yapimi"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Baklava için hangi yağ daha iyi?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Sade yağ nasıl elde edilir?","url":"/search?text=Sade+ya%C4%9F+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Hangi yağlar baklava için uygun değildir?","url":"/search?text=Baklava+i%C3%A7in+uygun+olmayan+ya%C4%9Flar&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Tereyağı ile sade yağ arasındaki farklar nelerdir?","url":"/search?text=Tereya%C4%9F%C4%B1+ile+sade+ya%C4%9F+aras%C4%B1ndaki+farklar&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Baklava+i%C3%A7in+hangi+ya%C4%9F+daha+iyi%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5356776051755349816","reqid":"1755349907305894-14712737710497719785-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-241-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755349907305894-14712737710497719785-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-241-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iv3zw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"iv3z3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://emiroglubaklava.com.tr/hazir-yufkadan-baklava-nasil-yapilir-puf-noktalari-neler/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/baklava/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livapastacilik.com/blogs/p/hazir-yufkadan-baklava-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eniyiguneskoruyucukrem.com.tr/surulur-mu/baklavanin-katlari-arasina-yag-surulur-mu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://orsmetal.com/baklavanin-kiyir-kiyir-olmasi-icin-ne-yapmali/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/baklavanin-yagi-nasil-surulur-958620318","header":"Baklavanın yağı nasıl sürülür?","teaser":"Baklavanın yağı, yufkaların arasına şu şekilde sürülür: 1. 200 gram tereyağını eritin ve üzerine 1,5 su bardağı sıvı yağı ekleyerek karıştırın. 2. Yufkaları üst üste dizerken, her kata fırça yardımıyla ince bir tabaka halinde yağ sürün. Yağı çok fazla kullanmamaya özen gösterin, yufkaları ıslatmadan sadece yağlamak yeterlidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"#Baklava"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/yemek/bilgi/baklavanin-puf-noktalari-1521421?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/turk-mutfagi/baklava-yapmanin-puf-noktalari.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/sahane-baklava-yapmanin-6-puf-noktasi-1191757-myyemek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/hazir-yufkadan-baklava-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yenisafak.com/hayat/evde-baklava-yapmanin-puf-noktalari-2490012?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/baklavanin-puf-noktasi-nedir-441715276","header":"Baklavanın püf noktası nedir?","teaser":"Baklavanın püf noktaları şunlardır: 1. Hamur Kalitesi: Baklava için sarı, sert buğday unu kullanılmalıdır. 2. Yufkaların İnceliği: Yufkalar kağıt gibi ince açılmalı, yırtılmaması için yeterince yumurta eklenmelidir. 3. Yağ Kullanımı: Baklava yapımında sade yağ tercih edilmelidir, bu yağ sağlık açısından da daha faydalıdır. 4. Şerbet Kıvamı: Şerbet, 35-40 dakika pişirilerek orta kıvamlı olmalıdır. 5. Pişirme: Baklava, 200 derece sıcaklıkta taş tabanlı fırında 40-45 dakika pişirilmelidir. 6. Kesim: Baklava dilimlenirken, eritilmiş sade yağ donduktan sonra diğer dilimler kesilmelidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/oneriler","text":"#Öneriler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kitchenexpress.com.tr/bizim-baklava-yagi-esansli-18-kg-19436?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://etuder.org.tr/2018/05/18/etuder-uyesi-ulker-eksperden-ustalara-bizim-baklava-yagi/index.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/baklavann-icine-yag-konur-mu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eniyiguneskoruyucukrem.com.tr/surulur-mu/baklavanin-katlari-arasina-yag-surulur-mu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yag.gen.tr/baklavanin-yagi-sicak-mi-yoksa-soguk-mu-dokulmeli.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/bizim-yag-baklavaya-uygun-mu-3003688328","header":"Bizim yağ baklavaya uygun mu?","teaser":"Evet, Bizim Yağ, baklavaya uygundur. Özellikle \"Bizim Baklava Yağı Esanslı\" ürünü, baklava ve benzeri şerbetli tatlıların yapımında kullanılmak üzere üretilmiştir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/yaglar","text":"#Yağlar"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"#Baklava"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iv3zw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"iv3z4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iv3zw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"iv3z5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"iv3zw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}