Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- Hazır yufka: 1 paket baklavalık yufka 12.
- Şerbet: 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı limon suyu 12.
- Yağ: 9 yemek kaşığı tereyağı ve 1,5 su bardağı sıvı yağ 2.
- İç malzeme: Ceviz veya fıstık 23.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayıp soğutun 12.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın 2.
- Yufkaları tepsiye serip her kata yağ sürün 12.
- Yufkaların ortasına ceviz veya fıstık serpin 3.
- Tüm yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın 3.
- Baklavayı dilimleyip 180 derece fırında pişirin 13.
- Sıcak baklavaya soğuk şerbeti dökün ve dinlendirin 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: