Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bahar Hindi Tandır tarifi için gerekli malzemeler ve pişirme aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet hindi but 15
- 1 adet portakal 15
- 1 adet limon 15
- 1 adet soğan 15
- 6 diş sarımsak 5
- 2 yemek kaşığı tandır baharatı (kimyon, karabiber, kişniş, paprika, sarımsak tozu, soğan tozu) 5
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 5
- 1 tatlı kaşığı tuz 5
- Servis için: taze nane, taze kekik, nar taneleri 5
Pişirme Aşamaları:
- Marine Etme: Hindi budunu bıçakla hafifçe delin ve üzerine portakal, limon, mandalina parçaları, soğan, sarımsak, kekik ekleyip ovun ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Fırın Torbasına Koyma: Marinasyondan çıkardıktan sonra baharatlayıp fırın torbasına koyun 1.
- Pişirme: 190 derecede 45-50 dakika yumuşayana kadar pişirin 1. Pişme esnasında torbaya sarımsakları, soğanı ve defne yaprağı ekleyebilirsiniz 1.
- Servis: Fırından çıkan hindi budunu dikkatlice fırın torbasından çıkarın ve iri kemiklerini ayıklayın 5. Servis tabağına aldığınız hindi tandır etinin üzerine, fırın torbasındaki kalan lezzetli suyu da ekleyin 5. Taze nane, taze kekik ve nar taneleri ile süsleyin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: