Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva hoşafı için gerekli malzemeler:
- 3 adet orta boy ayva 5;
- 1,5 su bardağı toz şeker 5;
- 1 adet çubuk tarçın 5;
- 5 adet karanfil 5;
- 1,5 litre su 5.
Yapılışı:
- Ayvaların kabuğu soyulur, çekirdek kısımları ayıklanır ve dilimlenir 5.
- Doğranmış ayvalar tencereye konur 5.
- Üzerine toz şeker, ayva çekirdekleri, karanfil ve çubuk tarçın eklenir 5.
- Son olarak su ilave edilir ve karıştırılır 5.
- Ocakta ara ara karıştırarak kaynamaya bırakılır 5.
- Kaynadıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirilir 5.
- Ocaktan alınıp oda ısısında soğutulur, ardından buzdolabında 2 saat dinlendirilir 5.
- Kaselere dökülerek servis edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: