Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aydın zeytinyağının bazı özellikleri:
- Renk: Rengi yeşilden altın sarısına değişir 1.
- Koku ve aroma: Meyve kokusu yoğun olarak hissedilir, acılığı ve yakıcılığı belirgindir 1.
- Üretim: Aydın'da geleneksel olarak yetiştirilen Memecik çeşidi zeytinlerden elde edilir 13.
- İklim etkisi: Güney Ege iklimi, zeytinlerin çabuk olgunlaşmasına neden olur; bu da yağların daha yumuşak içimli ve tatlımsı aromalı olmasına yol açar 4.
- Fenolik madde içeriği: Yüksek fenolik madde içeriğine sahiptir, özellikle luteolin bakımından zengindir 1.
- Asit oranı: Yer yer biraz daha yüksek olabilir 4.
- Kullanım alanları: Salatalar, yemekler, soslar ve cilt bakımında kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: