Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aydın enginarının meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Coğrafi işaret tescili: Aydın Sakız Enginarı, ince kabuk yapısı, dolgun ve etli formu, özgün aroması ve yumuşak dokusu ile diğer enginar çeşitlerinden ayrılır ve 2024 yılında coğrafi işaret tescili almıştır 1. Bu tescil, ürünün taklitlerden ve kalitesiz üretimlerden korunmasını sağlar 1.
- Beslenme değeri: Yüksek antioksidan ve vitamin içeriği ile sağlık açısından avantajlar sunar 1.
- Geleneksel yemeklerde kullanımı: Aydın mutfağında enginar, yemek olarak kullanılmak üzere ekilen en eski sebzelerden biridir ve etli enginar gibi geleneksel yemeklerde tüm parçaları kullanılarak değerlendirilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: