Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokadolu dip sos yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet büyük boy olgun avokado 12;
- 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt 1;
- 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1;
- 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu 1;
- 2 adet taze soğan 1.
Yapılışı:
- Temizlenmiş ve bol suda yıkandıktan sonra kurulanmış taze soğanları ince ince doğrayın 1.
- Avokadoların üzerinde keskin bir bıçağı tam tur gezdirip kesikler atın 1.
- Avuç içinizde ters yöne çevirdiğiniz avokadoları kolayca iki eşit parçaya ayırın 1.
- Orta kısmında yer alan büyük çekirdeğe bıçağı yatay olarak saplayıp çekerek çıkartın 1.
- Bir tatlı kaşığı yardımıyla avokadonun yumuşak kısımlarını bir salata kasesine çıkartın 1.
- Bir çatal ya da mutfak robotu yardımıyla ezerek püre haline getirdiğiniz avokadoları taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, süzme yoğurt, doğranmış taze soğan, taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzuyla karıştırarak sos haline getirin 1.
Hazırlanan dip sos, kapağı kapalı cam bir kavanozda buzdolabında muhafaza edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: