Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokadoların yeşil renkte olmasının birkaç nedeni vardır:
- Olgunlaşmamışlık: Avokado, henüz olgunlaşmamışken yeşil renktedir 25.
- Genetik yapı: Farklı avokado türleri, genetik yapıları nedeniyle farklı renklerde olabilir; örneğin, Hass avokadoları olgunlaştıkça koyu yeşilden morumsu siyaha dönerken, Fuerte avokadoları olgunlaştığında bile parlak yeşil rengini korur 125.
- Kabuk ve et yapısı: Avokado kabuğu, hafif sarımtırak yeşilden koyu yeşile, kahverengi kestane renginden erguvani siyaha kadar değişebilir ve kabuk yüzeyi düz veya pürüzlü olabilir 13. Meyve eti ise açık sarı-krem renginde olup kabuğa doğru yeşilimsidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: