Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Asado (soslu et) yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 kemikli dana kaburga 2;
- taze çekilmiş kekik ve biberiye 2;
- bir tutam safran 2;
- tane karabiber 2;
- toz kekik 2;
- tatlı toz biber 2;
- ayçiçek yağı veya zeytinyağı 2;
- deniz tuzu (kaya tuzu da kullanılabilir) 2.
Yapılışı:
- Tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine dana kaburgaları yerleştirin 2.
- Taze kekik ve biberiyeleri ince ince doğrayıp sıvı yağ, toz ve baharatlarla karıştırın 2.
- Hazırladığınız karışımı dana kaburgaların üzerine sürerek her tarafına gelecek şekilde yedirin 2.
- En az 1-2 saat dinlendirin 2.
- 200-220 derece arasında önceden ısıtılmış fırında 3-5 saat pişirin 2.
- Etinizin iç sıcaklığının 97-98 derecelere gelmesini bekleyin 2.
- Fırından çıkardıktan sonra folyoyu açmadan 1 saat dinlendirin 2.
- Folyoları açarak servis edin 2.
Alternatif bir tarif:
- Kaburga etini bir tepsiye alın ve üzerine safran, tuz ve karabiber değirmenden çekerek zeytinyağı ile harmanlayın 3.
- Fırın tepsisinin altına kabaca doğradığınız soğan, domates, havuç ve kereviz sapını tuz, karabiber ve tatlı toz biber ile tatlandırın 3.
- Geniş bir yağlı kağıdın üzerine sebzeleri yerleştirin, üzerine eti koyun 3.
- Önce yağlı kağıt, ardından alüminyum folyo ile sarın 3.
- 180 derecede 5 saat fırınlayın 3.
- Fırından çıktıktan sonra 20 dakika dinlendirin ve sebzelerle birlikte dilimleyerek servis edin 3.
Asado yaparken ateşin doğru kıvamda olması, etin sık sık çevrilmemesi ve pişme sonrası dinlendirilmesi gibi püf noktalara dikkat edilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: