Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Asado eti pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1-1,5 kg az yağlı dana kaburga eti (döş kısmına yakın, 4-5 kemikli) 2;
- deniz tuzu 2;
- 2-3 kaşık zeytin yağı 2;
- taze biberiye 2;
- pul biber 2;
- 3-4 diş sarımsak 2;
- beyaz karabiber 2;
- yağlı pişirme kağıdı 2;
- alüminyum folyo 2.
Pişirme aşamaları:
- Bütün halindeki kaburgalı eti önce kızgın ızgara tavada mühürleyin 2.
- Ardından, yağılı pişirme kağıdına alıp baharatları, tuzu, sarımsağı ve taze biberiyeyi ete ilave edin 2.
- Kağıdı sarıp, üzerine alüminyum folyo sararak normal bir tepsiye yerleştirin 2.
- Mümkünse pide fırınında 4 saat, değilse evdeki fırında 160-170 derecede 3-4 saat pişirin 2.
- Et piştikten sonra en az 5-10 dakika dinlendirin 3.
Püf noktaları:
- Etin dinlenmiş ve hatta dry-aged olması önerilir 2.
- Ateşin doğru kıvamda olması önemlidir; meşe, ceviz veya meyve ağaçları kullanılabilir 3.
- Ateş direkt etin altında değil, yan tarafta yakılmalı ve köz elde edildikçe azar azar etin altına çekilmelidir 3.
- Etin sık sık çevrilmemesi ve bir yüzü tamamen kızarmadan diğer yüze geçilmemesi gerekir 3.
- Chimichurri sosu, ızgara sebzeler, patates veya peynirlerle servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: