• Buradasın

    Asado eti nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Asado eti pişirmek için gerekli malzemeler:
    • 1-1,5 kg az yağlı dana kaburga eti (döş kısmına yakın, 4-5 kemikli) 2;
    • deniz tuzu 2;
    • 2-3 kaşık zeytin yağı 2;
    • taze biberiye 2;
    • pul biber 2;
    • 3-4 diş sarımsak 2;
    • beyaz karabiber 2;
    • yağlı pişirme kağıdı 2;
    • alüminyum folyo 2.
    Pişirme aşamaları:
    1. Bütün halindeki kaburgalı eti önce kızgın ızgara tavada mühürleyin 2.
    2. Ardından, yağılı pişirme kağıdına alıp baharatları, tuzu, sarımsağı ve taze biberiyeyi ete ilave edin 2.
    3. Kağıdı sarıp, üzerine alüminyum folyo sararak normal bir tepsiye yerleştirin 2.
    4. Mümkünse pide fırınında 4 saat, değilse evdeki fırında 160-170 derecede 3-4 saat pişirin 2.
    5. Et piştikten sonra en az 5-10 dakika dinlendirin 3.
    Püf noktaları:
    • Etin dinlenmiş ve hatta dry-aged olması önerilir 2.
    • Ateşin doğru kıvamda olması önemlidir; meşe, ceviz veya meyve ağaçları kullanılabilir 3.
    • Ateş direkt etin altında değil, yan tarafta yakılmalı ve köz elde edildikçe azar azar etin altına çekilmelidir 3.
    • Etin sık sık çevrilmemesi ve bir yüzü tamamen kızarmadan diğer yüze geçilmemesi gerekir 3.
    • Chimichurri sosu, ızgara sebzeler, patates veya peynirlerle servis edilebilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Asado soslu et nasıl yapılır?

    Asado (soslu et) yapmak için gerekli malzemeler: 6 kemikli dana kaburga; taze çekilmiş kekik ve biberiye; bir tutam safran; tane karabiber; toz kekik; tatlı toz biber; ayçiçek yağı veya zeytinyağı; deniz tuzu (kaya tuzu da kullanılabilir). Yapılışı: 1. Tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine dana kaburgaları yerleştirin. 2. Taze kekik ve biberiyeleri ince ince doğrayıp sıvı yağ, toz ve baharatlarla karıştırın. 3. Hazırladığınız karışımı dana kaburgaların üzerine sürerek her tarafına gelecek şekilde yedirin. 4. En az 1-2 saat dinlendirin. 5. 200-220 derece arasında önceden ısıtılmış fırında 3-5 saat pişirin. 6. Etinizin iç sıcaklığının 97-98 derecelere gelmesini bekleyin. 7. Fırından çıkardıktan sonra folyoyu açmadan 1 saat dinlendirin. 8. Folyoları açarak servis edin. Alternatif bir tarif: Kaburga etini bir tepsiye alın ve üzerine safran, tuz ve karabiber değirmenden çekerek zeytinyağı ile harmanlayın. Fırın tepsisinin altına kabaca doğradığınız soğan, domates, havuç ve kereviz sapını tuz, karabiber ve tatlı toz biber ile tatlandırın. Geniş bir yağlı kağıdın üzerine sebzeleri yerleştirin, üzerine eti koyun. Önce yağlı kağıt, ardından alüminyum folyo ile sarın. 180 derecede 5 saat fırınlayın. Fırından çıktıktan sonra 20 dakika dinlendirin ve sebzelerle birlikte dilimleyerek servis edin. Asado yaparken ateşin doğru kıvamda olması, etin sık sık çevrilmemesi ve pişme sonrası dinlendirilmesi gibi püf noktalara dikkat edilmelidir.