Bayatlayan kekten yapılabilecek bazı şeyler: Yaş pasta: Çok kurumamış kekler sütle ıslatılıp çikolata sosu veya krema eklenerek pasta keki olarak kullanılabilir. Yalancı cezerye: Rendelenip sotelenmiş havucun içine ufalanmış bayat kek eklenir, ceviz, vanilya, su ve şeker ilave edildikten sonra karışım düz bir zemine yayılıp cezerye gibi kesildikten sonra hindistancevizi serpilir. Kup: Süt, un, şeker, vanilya ve nişasta ile hazırlanan muhallebi pişirilip kuplara dökülür, üzerine ufalanmış bayat kek ve tekrar muhallebi eklenir, üzeri meyve veya krem şantiyle süslenir. Rulo pasta: Ufalanmış bayat keklerin üzerine şeker, portakal kabuğu rendesi, kakao ve süt eklenerek hazırlanan karışım yoğrulur, streç film üzerine serilip merdaneyle inceltilip rulo haline getirilir, en az iki saat buzlukta bekletildikten sonra üzerine çikolata sosu dökülür. Trüf: Ufalanmış bayat kek, fındık, ceviz, kakao, hindistancevizi veya chia tohumu ile yoğrulup yuvarlak toplar haline getirilir, içindeki malzemeye göre fındık, kahve veya hindistancevizine bulanır. Kurabiye: Bayat kek, hazırlanan kurabiye hamuruna eklenebilir veya rondodan geçirilip un kıvamına getirilerek yeni kek hamuruna dahil edilebilir. Ay çöreği: Bayat kek, ay çöreği hamurunun içine iç malzeme olarak eklenebilir. Pasta süslemesi: Muhallebili veya kremşantili tatlıların süslenmesinde veya kremalar arasında kullanılabilir.