Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpa ekmeğinin püf noktaları şunlardır:
- Malzeme Seçimi: Arpa ekmeği için 1 kg arpa unu, 900 g su, 17 g kaya tuzu ve 25 g toz ekşi maya kullanılması önerilir 1.
- Yoğurma: Un, su, tuz ve maya geniş bir kapta iyice yoğrulmalıdır, yaklaşık 15 dakika 1.
- Ek Malzemeler: İçine 150 g ceviz içi ve 150 g kuş üzümü eklenerek 5 dakika daha yoğrulmalıdır 1.
- Dinlendirme: Hamur, oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirilmelidir 1.
- Pişirme: Son olarak, hamur alçak bir tepsiye yayılarak önceden ısıtılmış 250°C fırında 20 dakika pişirilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: