Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpa ekmeğinin püf noktaları şunlardır:
- Maya seçimi: Ekşi maya kullanılması önerilir 25.
- Unun havalandırılması: Arpa unu, havalandırmak amacıyla birkaç kez elenmelidir 5.
- Ölçülere bağlılık: Tarifte belirtilen oranlara uyulmalıdır 5.
- Mayalanma süresi: Hamurun mayalanması için yeterli zaman tanınmalıdır 5. Oda sıcaklığında en az 1 saat, ekmek pişirme kabında ise en az yarım saat dinlendirilmelidir 5.
- Pişirme sıcaklığı: Ekmek, önceden ısıtılmış 250°C fırında 20 dakika pişirilmelidir 2.
- Dinlendirme: Ekmek, pişirildikten sonra oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: