Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antrikotun fırında pişme süresi, etin kalınlığına ve istenen pişkinlik derecesine göre değişir:
- Az pişmiş antrikot için 4 dakika 1.
- Orta pişmiş antrikot için 6 dakika 1.
- Çok pişmiş antrikot için 10 dakika 1.
180-200 gram arası orta kalınlıkta antrikotlar için verilen sürelerdir 1.
Fırın sıcaklığı 200°C'ye ayarlanmalıdır 2. Antrikot, önce tavada mühürlenir, ardından fırına girebilen tava veya bir tepsi ile sıcak fırına yerleştirilir 2.
Marine edilmiş antrikot, fırında yaklaşık yarım saat pişirilir 5.
Fırında antrikot pişirirken, etin pişme sırasında çatalla veya bıçakla delinmemesi gerekir; aksi takdirde etin lezzeti kaybolabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: