Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstığının değerli olmasının bazı nedenleri:
- Zorlu üretim süreci 145. Antep fıstığı, sıcak ve kurak iklimlerde yetişen, derin kök sistemi sayesinde az suya dayanıklı bir ağaç tarafından üretilir 1. Hasat, işleme ve depolama aşamaları zahmetli ve maliyetlidir 45.
- Yüksek talep 34. Antep fıstığı, sadece çerez olarak değil, aynı zamanda endüstriyel kullanım alanlarının genişlemesiyle çikolatalardan tatlılara ve yemeklere kadar birçok alanda tercih edilmektedir 34.
- İhracat potansiyeli 23. Türkiye'den 88 ülkeye yapılan Antep fıstığı ihracatı, 2024 yılında 9 ayda 144 milyon 489 bin dolarlık bir hacme ulaşmıştır 3.
Ancak, fıstığın değeri, piyasa koşullarına ve ürünün kalitesine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: